You are currently viewing Mаркетинг и дизайн бриф. Какво да включва?

Mаркетинг и дизайн бриф. Какво да включва?

Тук ще намерите информация за това, как да напишете възможно най-пълен маркетинг и дизайн бриф или задание за креативна кампания.

1. Какво е маркетинг и дизайн бриф

Ако искате да получите ценова оферта за изработка на сайт, имейл кампания, фирмена идентичност и други творчески задания, ще е необходимо да дадете определена информация на агенцията или маркетинг специалиста. Това се формира като бриф или детайлни инструкции по проекта за който се интересувате.
Тъй като най вероятно ще искате да получите цена от различни рекламни агенции и графични дизайнери, най професионално би било ако оформите Вашето креативно задание в документ.

Ето и какво е необходимо да включите, така че дизайнерският бриф да е изчерпателен.

2. примерен Креативен бриф за творческо задание

Детайли за контакт – Живка Маринова, имейл – info@marinova-design.com, skype – Marinova Design, тел….,

Име на заданието – Изработка на фирмен сайт, фирмен блог и изграждане на съдържанието

ЗА ФИРМАТА

Данни на фирмата – Marinova-Design, Виртуална локация, Свободна професия. Индустрия – маркетинг и реклама

Основното занимание на фирмата и предлагани продукти и услуги – Маринова дизайн работи в сферата на маркетинг и рекламата. Предлага услуги за изграждане на маркетинг съдържание, дигитален маркетинг и графичен дизайн за фирми и физически лица.

Начин на предлагане на услугите, платформи, магазини и др. – Предлага услугите си дистанционно, като контактува чрез обаждания, имейли и чат платформи. Уебсайт, социални медии, сайтове за фрилансъри

Мисия и цели на фирмата – да създаде трайни връзки с клиенти които търсят професионално изпълнение на дигитални и печатни маркетинг задания и да подобри стандарта на маркетинг комуникацията.

С какво се различава фирмата от конкурентни такива – предлагането на комплексни услуги, с възможност за ръководене на задание от идеята до имплементирането с минимално включване на поддоставчици. Изчистен дизайн с фокус на функционалността. Отдаденост към проектите до детайл.

ЗА КЛИЕНТИТЕ

Демографски профил – Мъже и жени от 18-55 години. Мениджъри на фирми, предприемачи, стартъп бизнесмени, маркетинг специалисти на ръководни места. Киленти от Европа, България и други държави в часовата зона на България. Семейни и несемейни но дейни и заети хора.

Личностни характеристики – Интелигентност, активност, ентусиазъм, професионално отношение, oпитност, аналитично мислене…

Мотивация, цели и предизвикателства – Плануват добре целите си, информираност в сферата на работата си, интересува се от качество и добра комуникация, постоянство и достигане до крайната цел…

Навици на пазаруване и повлияване – Социален канал LinkedIn, пазарува в движение, взима бързи решения на базата на опита си, влияе се от опитност и коректност…

ЗА ЗАДАНИЕТО

Детайли по заданието – Изграждане на фирмен уеб сайт, който да информира клиентите за услугите, които се предлагат. Сайтът да има лесно използваем панел за управление, да има опция за управление на блог. Да се изгради съдържание от SEO текст и изображения, които да отговарят на текста. Сайта да е двуезичен, да има форма за запитвания, информационни страници.Общо 11 страници, 8 подстраници за всяка услуга и 16 подстраници за портфолио – 35 страници.

Цел на заданието – да увеличи осведомеността за услугите, да привлече трафик към сайта и да последват запитвания и съвместна работа с клиенти търсещи тези определени услуги. Да информира потребителя максимално за качества и възможностите за да го улесни в избора.

Послание на комуникацията – Да се придобие цялостна идея на професионализъм в областа на маркетинг и дизайна. Предлагащи лесна комуникация, приятелски настроени и предразполагащи. Даващи идеи, не само изпълняващи.

Какво ще предоставим от наша страна – Лого, корпоративен шрифт, текст и описания.

ЗА СТИЛА

 Предписания за стила на комуникацията – сериозен, приятелски, небрежен но качествен, изчистен, ясен, подреден, структуриран…

 Рестрикции и какво да се отбягва – всичко което не желаете да се използва в проекта.

Спецификации за файлове, размери, платформи… – информация ако има такава

 Допълнителна информация, връзки към предпочитан стил –  връзки към сайтове или дизайни, които предпочитате

Краен срок – първото ниво да бъде съгласувано до един месец

3. Темплейт / шаблон за маркетинг и дизайн бриф