имейл маркетинг услуги

Пакет услуги за дизайн и стратегия на бизнес имейли

Графичен дизайн

ОФОРМЛЕНИЕ
Визуален дизайн на нюзлетър в тон с фирмената идентичност

МЕЙЛЧИМП / MAILCHIMP
Оразмеряване, нагаждане и тестване в Mailchimp

ЦЕЛЕВИ СТРАНИЦИ
Обновяване или изграждане на нови целеви страници ако е необходимо за кампанията

ФОТОГРАФИЯ
Рекламна фотография, обработка на снимките, ретуш и форматиране

ЕКСТРИ
Дизайн стратегия ориентирана към нуждите и навиците на потребителя

Стратегия на съдържанието

БАЗА ДАННИ
Организиране база данни от имейли и тяхното сегментиране за изпълняване на целта на имейла

ДИЗАЙН
Подредба на снимково съдържание за максимално информиране на клиента за услугите и продуктите

ИНСТРУМЕНТИ
Визуално изразяване, чрез дизайн, фотографии, бутони за отвеждане към целевата страница

ТЕКСТ / COPYWRITE
Подбор на текст, фрази, начин на промотиране

ЕКСТРИ
Оформление на целеви страници за рекламни кампании и синхронизиране с другуте рекламни канали

Какво е имейл маркетинг?

Имейл кампаниите (нюзлетър) са стратегически ориентирани имейли със съдържание за предлагане на услуги, промоции, новини, вдъхновения, информация за услуги и иновации. Неизменен аспект за сполучливи услуги за имейл кампания е събирането и сегментирането на база данни от имейли на компании и потенциални клиенти. Това може да стане с интегриран на Вашия уебсайт модул за абониране за имейл бюлетин или стратегическо проучване на таргет клиенти. Следващия аспект който трябва да се обмисли е съдържанието. Освен естетически издържано то трябва и да е функционално, като отвежда потребителя на целева страница с допълнително описание за това което предлагате.

Дизайн на имейл бюлетин

Бизнес нюзлетърс

ОСНОВНИ ЕТАПИ

при изграждането на имейл маркетинг

База данни, сегмениране →

За една успешна имейл кампания преди всичко е нужна база данни от имейли на потенциални клиенти. Хубаво е тези имейли да са сегментирани по необходимите параметри  ако съдържанието което ще се изпраща е различно. На практика събирането на умесни имейли става бавно, но си заслужава.

Стратегия на съдържанието →

Съдържанието на имейла трябва да е обмислено стратегически, тъй като то трябва да е кратко и точно показано и описано. Това което се предлага в имейла като информация трябва да е съгласувано с бизнес възможностите. Необходимо е и опресняване на целевите уеб страници  към които са свързани навигациите в имейла.

Графично оформление →

Графичното оформление трябва да е съобразено с определени параметри за платформата на която ще се използва. В случая аз използвам Мейлчимп / MailChimp. Както и информацията да се синтезира така, че с малко да се каже достатъчно от пръв поглед.

Анализ →

След изпращането на имейлите се получава обратна връзка от получателите. Колко писма са отворени, колко хора са реагирали,  географското им разположение и други. Анализирането на тази информация е необходимо за да се подобри съдържанието за следващата кампания.

МАРКЕТИНГ ПОЛЗИ

С какво Email маркетинг допринася за Вашия бизнес?

Повишавате осведомеността и популярността

Електронния бюлетин ви дава възможност да изградите доверие в очите на аудиторията си, като споделяте полезно и информативно съдържание. Получателите ще се чувстват като част от обкръжението на бизнеса и привилигировани да получат известие.

Укрепване на връзки с клиентите

Имейл кампаниите ви дават възможност да останете в съзнанието на потребителите и да държите клиентите ангажирани с бизнеса си по време на натоварения ви сезон и по-бавните периоди от годината.

Увеличаване на продажби и интерес към бизнеса

В допълнение към свързването с хората в списъка с имейли, можете също да споделяте своите бюлетини и съобщения в социални медии, за да привлечете нови хора към бизнеса си.

Генериране на трафик към уебсайта

Независимо в каква сфера работите, трафика към уебсайта Ви е важен за оптимизацията в търсачките. Маркетинговите кампании по електронната поща могат да ви помогнат, за да привлечете повече хора на вашата платформа.

Получаване на обратна връзка за подобряване на бизнеса

Друго предимство на имейл маркетинга е, че той ви дава показателите, от които се нуждаете, за да прецените каква е ефективността на имейлите. Тези прозрения ви помагат да се адаптирате към пазара.

Персонализирана реклама за продукти и услуги

Не всяка маркетинг платформа Ви дава възможността да персонализирате съобщенията си за различните аудитории сегментирани въз основа на интереса, поведението, местоположението и др.

БИЗНЕС ЦИТАТИ

Успешен имейл маркетинг според утвърдени специалисти

„Малък списък, който е насочен точно към това, което предлагате, е по-добър от по-голям списък, който няма цел“
Ramsay Leimenstoll

„Имейлите имат способност, които много канали нямат: създаване на ценни, персонализирани идеи – в мащаб“
David Newman

„Отнасяйте се към заглавния текст като към трейлър на филм – синтезирайте най важното, за да се знае какво да се очаква“
Unknown

„Персонализиране не се отнася за първото име / фамилия, а за създаване на уместно съдържание“
Dan Jak

„Искам да правя бизнес с компания, която третира имейл кампаниите към мен като привилегия, а не като сделка“
Andrea Mignolo

„Не можете просто да попитате клиентите, какво искат и след това да се опитате да им го дадете. Докато го постигнете, те ще искат нещо ново“
Steve Jobs

Email Design Services

ЦЕНИ ЗА СТРАТЕГИЯ И ДИЗАЙН НА ИМЕЙЛ БЮЛЕТИН

В зависимост от обсега на работа и изискванията

Как се определят цените за изграждане на имейл маркетинг? В зависимост, кои от сегментите са нужни се калкулира приблизителна цена, като се взема под внимание сложността на проекта. Случаите са различни:
– когато имате точна представа за вашите нужди и не се нуждаете от допълнителни консултации а искате само изпълнение на заданието
– когато нямате представа какво искате и ви трябва пълно съдействие и адекватно предложение,
– ако имате изработени някои от сегментите и се нуждаете от допълнения,
– аки ви трябва ребранд или пълно преобразяване на това което имате,
При всички тези случаи цената може да се образува на сегменти, във времето или обсега на работа. Като имате в предвид че винаги излиза нещо допълнително което изисква още време и ресурси в името на качествен краен резултат.

Предлагам дизайн и стратегия на корпоративни имейли, кампании и целеви страници за градове от цяла България. Габрово, Трявна, Дряново, Велико Търново, Севлиево, Горна Оряховица, Казанлък, Стара Загора, Русе, Ловеч, Плевен, София, Пловдив, Варна, Бургас и др.