You are currently viewing С какво фирменият блог ще допринесе за бизнеса

С какво фирменият блог ще допринесе за бизнеса

Този блог е предназначен за предприемачи, които искат по лесен начин да разберат защо да инвестират в управлението на корпоративен блог.

1.какво е блог и защо да го имате?

В нашият случай фирмен блог е чисто и просто продължение на фирменото уебсайт съдържание, чрез статии подкрепени с визуална комуникация. Той може да се представи и като новини или като полезна информация в зависимост от това каква стратегия сте предприели.

Тогава някой би се запитал, а защо да не представим съдържанието в обикновенни фирмени уеб страници а трябва да поддържаме блог?
Ето и някои причини, както аз съм ги усетила:

Темите във фирменият блог могат да се представят в различни категории, и да се предаде по детайлно информацията по различните теми. Така целта се определя по точно, като текста се създава за целеви клиенти, интересуващи се от определена информация.

В блога можете да излезете от строгия тон и да споделите лични фирмени преживяваня и убеждения, да запознаете потребителите с екипа или просто да пишете по каузи които ви вълнуват. Така не само увеличавате аудиторията, но и предавате чувството за прозрачност и увеличавате доверието към вас.

Публикуване на седмични статии, предполага ангажираност от страна на бизнеса и това действа положително както на клиентите, така и на ранкирането в гугъл 🙂

...има и още

Разбира се най важната причина, но не само е, че блогът генерира съдържание, съдържанието привлича читатели, читателите могат да се превърнат в клиенти или посредници за усведоменоста на бранда.

Статиите могат да се използват и от екипа на фирмата, особенно при обслужването на клиенти. Много по лесно е техническата информация да се изпрати на линк, отколкото да се обяснява. Да не говорим, че по-отговорните хора биха прочели информацията която ги интересува преди да се обадят.

Блог статията се използва в дигиталния маркетинг и за целева страница при рекламиране в социалните мрежи. Тя служи като връзка между социалните мрежи и фирмения сайт. Място на което заинтересуваните попадат, когато кликнат на рекламата.

Блогът служи и като архив за отминали събития. Те са едновременно история, но и остават като съдържание, което продължава да допринася за трафика към сайта във времето.

Тонът и видът на статиите определят и корпоративния стил. Можете да предадете по сериозен или по шеговит стил, можете да ползвате по технически или по рзговорен език. В една по широка картина това остава като линк във възприятието на клента за вашия бизнес.

Този сладур, просто се чуди какво е блог??

2.но за успешен блог си има и стратегия

Не е достатъчно само да публикувате статии с текст и картинки, има си тънкости които трябва да се знаят, и затова е по добре да се доверите на човек с опит. Ето и някои от нещата с които професионалистът се съобразява при създаването на блог статия. Какво определя дали читателя ще се задържи за по дълго от минута на вашата страница?
 
най най първата причина поради която аз бих останала да прочета статия е леснотата на четене. Шрифта, как е форматиран, йерархията на параграфите и заглавията. Яснотата на картинките, инфографиките или каквото е използвано. При малък, сбит, труден за четене шрифт аз се отказвам на момента, предполагам и други читатели са така.
 
на второ място е съдържанието по темата. Много блогове се пишат с разтягане на текст и понятия само и само да се запълни място. Това е добра идея за seo текст но не и за четене.
Най-добре за съдържанието е  да е разделено на под теми с най основнота казано в няколко изречения а който има желание да намери лесни линкове за продължение по темата. Опростяването на текста и seo ключовите думи трябва да са в баланс.

... а и си иска време

а за да измислите теми свързани с бизнеса също не е лесно, особенно защото с времето се изчерпвате. От избора на темата, ъгалът на поднасяне, качеството на снимките и връзките зависи дали стратегията Ви е успешна.

трябва и да измислите как да промотирате това което сте написали. Защото само да чакате на органик трафик е муден процес. Затова е хубаво да се направят визуални банери които да комуникират историята достатъчно лесно и да се публикуват с подходящия апел в социални медии, начални страници, платени реклами и други. Всичко това трябва да се организира в различни формати за различните платформи.
 
ако пък искате блогът да е видимо свързан с вашата дейност, дори и когато пишете по други теми, е хубаво да имате видимо меню или връзки към услугите които предлагате. Това може да е в рекламни банери, линкове в текста или странично меню. Както съм направила по-долу 🙂